Joulukuun Psykedeelikysymys: Millaisena näet psykedeelien aseman tulevaisuudessa?

Psykedeelit ovat astumassa kulttuurin valtavirtaan. Niistä puhutaan yhä useammassa kontekstissa, yhä monipuolisemmin ja toisaalta ehkä myös yhä erimielisemmin, sillä psykedeeleihin on monta varteenotettavaa näkökulmaa.

Haluttiin sitä tai ei, yhteiskuntamme on tavalla tai toisella opeteltava tulemaan toimeen psykedeelien kanssa. Siksi on syytä miettiä, miten niihin voidaan rakentaa mahdollisimman viisas suhde. Miten yhteisöjemme ja kulttuuriemme kannattaisi käsitellä ja kehystää psykedeelejä ja niihin liittyviä kysymyksiä? Millaisia rooleja psykedeeleillä on kukoistavassa sivilisaatiossa?

Ja miten käy, jos ja kun kaikki psykedeeleihin liittyvät lupaukset ja toiveet eivät toteudukaan? Reagoidaanko psykedeeleihin vielä uudella vastaliikkeellä? Millaisia ovat kaikkein ankeimmat näkymät, ja miten ne voidaan välttää?

Mahdollisia kysymyksiä ja tulokulmia on paljon. Siksi tahtoisimmekin kuulla psykedeelisestä utopiastasi – juuri sinun ajatuksiasi parhaasta mahdollisesta psykedeelisestä tulevaisuudesta! 

Voit vastata tästä linkistä löytyvällä lomakkeella. Vastaamalla toistaiseksi viimeiseen Psykedeelikysymykseemme autat visioimaan parempaa psykedeelistä huomista. Toimitamme vastauksista koosteen, jonka julkaisemme kanavillamme vuodenvaihteen jälkeen.

Taustatietoa Psykedeelikysymyksestä: https://sivistysliitto.fi/psykedeelikysymys

- = ✱ = -

Jäsenmaksut auttavat meitä edistämään psykedeelien viisaampaa käsittelyä. Voit tukea työtämme maksamalla vuoden 2022 jäsenmaksun. Lisätietoa jäsenyydestä täällä.

Voit myös liittyä sähköpostilistallemme, jolla tiedotamme tapahtumistamme, julkaisuistamme ja muusta toiminnastamme.