Kesäkuun Psykedeelikysymys: Mitä toivoisit läheistesi tietävän psykedeelien käytöstäsi?

Psykedeelien käytöllä tapaa olla väkeviä, joskus mullistaviakin vaikutuksia. Aihepiirin tabuluonteen vuoksi monet kuitenkin pitävät suhteensa psykedeeleihin omana tietonaan. Aiheesta ei välttämättä puhuta edes läheisimmille ihmisille. Monet toki pitävät myös elämänkatsomusta, vakaumusta, uskontoa ja vastaavia teemoja yksityisasioina, joista ei tarvitse edes mainita muille. Psykedeelien kohdalla avoimuuden kynnystä kuitenkin epäilemättä nostaa se, että niitä käyttävä on lain silmissä rikollinen.

Jos läheisesi ilmaisisivat vilpitöntä halua istuutua kaikessa rauhassa psykedeelien käyttöösi liittyvien tosiasioiden, näkemystesi ja kokemustesi äärelle, mitä asioita toivoisit heidän niistä tietävän ja ymmärtävän? Tätä kartoitamme kesäkuun psykedeelikysymyksessä. Voit kuvata yhtä lailla asioita, joita voisit kuvitella läheistesi olevan vaikea niellä tai käsittää kuin sellaisia, joita itsesi on vaikea myöntää.

Vastausaikaa on 23.6. asti. Osallistumalla autat avaamaan keskustelua tästä haastavasta aiheesta. Toimitamme vastauksista koosteen, jonka julkaisemme kanavillamme kesäkuun lopussa.

Vastauslomakkeen löydät täältä.

Tutustu myös toukokuun Psykedeelikysymyksen “Miten psykedeelit ovat vaikuttaneet mielenterveyteesi?” vastauksiin

Taustatietoa Psykedeelikysymyksestä: https://sivistysliitto.fi/psykedeelikysymys

- = ✱ = -

Jäsenmaksut auttavat meitä edistämään psykedeelien viisaampaa käsittelyä. Jos pidät meiningistämme, voit tukea työtämme maksamalla vuoden 2022 jäsenmaksun tai liittymällä jäseneksemme: https://sivistysliitto.fi/jaseneksi

Voit myös liittyä sähköpostilistallemme, jolla tiedotamme tapahtumistamme, julkaisuistamme ja muusta toiminnastamme.